Oogsten uit de natuur

Oogsten en eten uit de natuur

Vergeten waardevolle wilde groenten!
Leer hoe lekker en voedzaam onze natuur is!

Heeft u wel eens "onkruid" gegeten?
U zult zich verbazen over de heerlijke en gezonde mogelijkheden.
Er is van alles te vinden en te leren over onze (h)eerlijke natuur!

Deel 1
Tijdens een lezing leert u de voedingswaarden kennen van vergeten wilde planten /groenten.
Ook neem ik een aantal wilde planten en hapjes mee om te proeven!
Zo leert u alvast een aantal culinaire mogelijkheden kennen.

Deze lezing duurt gemiddeld 2 - 2,5 uur.


Deel 2
Tijdens een ontspannen wandeling gaan we op zoek naar de planten in het wild
en laten we ons verrassen door wat we nog meer tegen komen!
Zo leert u de wilde planten zelf kennen en leert u waar u op moet letten
met het verzamelen en verwerken van planten uit het wild.

Deze wandeling duurt gemiddeld 2 - 2,5 uur.

Deel 3
We gaan samen verschillende wilde planten oogsten en verwerken deze tot heerlijke hapjes.
We sluiten af met een "wilde" proeverij! De keuze is afhankelijk van het seizoen,
maar elk seizoen heeft genoeg lekkers te bieden, zoals: eetbare bloemen & wilde kruidensiroop,
vegetarische burgers met een hoge voedingswaarde, hartige hapjes en taarten,
wilde tapas, wilde pesto, eventueel een kruidenlikeurtje en nog veel meer!
U krijgt een uitgebreide reader met recepten en eventueel enkele stekjes mee voor thuis!

Dit deel duurt gemiddeld 3 - 4 uur.

Vorige pagina: Culinaire workshops
Volgende pagina: Likeuren maken