Kindercursus /kidsclub

Natuurcursus voor kinderen

Met behulp van allerlei verschillende activiteiten raken kinderen vertrouwd met de natuur. Wat zie je, wat is het, wat kun je ermee! Activiteiten vinden plaats in groepsverband en zijn afgestemd op de leeftijd van de kinderen. Kinderen leren zo ook samenwerken, maken elkaar enthousiast en gaan vooral samen genieten.

Je kunt in overleg zelf de activiteiten kiezen die je in de cursus graag aan bod wilt laten komen. De cursus bestaat uit 4, 6 of 8 middagdelen. Dit kan natuurlijk op een vrije middag maar is ook goed mogelijk in het kader van een naschoolse activiteit, een vereniging- of buurthuisactiviteit. Heeft uw kind zelf een voldoende aantal vriendjes in zijn omgeving die dit leuk  zouden vinden, dan kunnen wij voor hen een speciale serie kidsclub middagen organiseren!

Zelfs als gezin is het heel interessant, omdat onze onderwerpen voor jong en oud heel leuk en leerzaam zijn. Dit ervaren we regelmatig tijdens een kinderfeestje….de ouders doen net zo graag mee en willen ook graag nog wat bij leren op het gebied van de Natuur!

Uit welke technieken of activiteiten kan gekozen worden?

Je kunt kiezen voor een kennismaking met o.a. het leren zoeken van dierensporen, het maken van een professionele hut, we leren klimmen in bomen op een veilige en deskundige manier, we maken een katapult, leren vuur maken zonder lucifers of aansteker.


Ook kan er gekozen worden om te leren navigeren met kompas en GPS, schatzoeken met een metaaldetector, loopbrug maken over een water, maar ook papier maken en kaarsen maken (antimuggenkaarsje) behoort tot de mogelijkheden.

Kinderen iets over de natuur leren is enorm belangrijk! Voor grotere groepen kinderen is het ook mogelijk in het kader van bijvoorbeeld een bedrijfsuitje of als extra activiteit voor op een festival!

.


Vorige pagina: Kaarsen maken
Volgende pagina: Cadeaus