Kruidenzout maken

26-01-2019

Natuurlijke cosmetica opleiding start 26 januari 2019


 

Tijdens deze module van de jaaropleiding leer je over de basis ingrediënten van natuurlijke cosmetica
en hoe je met pure ingrediënten goed verzorgende cosmetica kunt maken.

Prijs: €300,- p.p.  
Zaterdagen, datums: 26 jan., 23 feb., 9 & 23 maart 2019

Locatie: Spankeren, tijdstip van 10:30 – 16:00-17:00

Niet verzorgd: lunch
Verzorgd: Locatie, materiaal, lesmateriaal en per dag 3 volwaardige natuurlijke cosmetica producten, thee & koffie

Extra informatie
Tijdens deze opleiding leer je over de basis ingrediënten van natuurlijke cosmetica en hoe je met pure ingrediënten een zeer goed verzorgend product kunt maken. We werken met volledig natuurlijke ingrediënten en bij elke les krijg je uitgebreid lesmateriaal mee, zodat je aan het einde van de opleiding een mooi boekwerk hebt vol met handige recepten.

Deze module geeft een heel andere kijk op wat er om ons heen groeit en bloeit. Vaak wil je nadien ook geen namaak natuurproducten meer of artikelen met allerlei overbodige chemische toevoegingen. Gewoon door het besef dat het niet nodig is en de natuur je op alle gebieden iets goeds aanreikt. Elke dag gaat u met 3 volwaardige natuurlijke cosmetica producten naar huis.

Voor wie?
Voor iedereen die stapje voor stapje meer natuurlijke producten wil introduceren in zijn of haar dagelijkse leven. Tijdens deze opleiding leer je waardevolle producten te maken. Ook worden er allerlei basisbereidingen uit de Herboristenopleiding behandeld, zoals het maken van een tinctuur, hydrolaat of het zelf maken van een maceraatolie, bijvoorbeeld een goudsbloemolie of zalf.

Je leert veel over het werken met etherische oliën, natuurlijke smaakstoffen, pigmenten en natuurlijke conservering. Daarnaast heb je voor de toekomst altijd volop keuze uit allerlei natuurlijke zelfgemaakte cadeaus. Je krijgt namelijk veel recepten mee die je vervolgens thuis zelf kan maken.

Het programma

Deze module is compleet te volgen of per lesdag te boeken.

Dag 1 Lippenbalsem, -Gloss & Tandpasta

We gaan een zeer verzorgende lippenbalsem
en-gloss maken, eventueel met toevoeging van een persoonlijk kleurtje en smaakje. Daarnaast mag u zelf nog een extra keuze maken uit verschillende  werkzame/verzorgende stoffen. Er zijn namelijk oliën en tincturen die goed kunnen helpen bij een koortslip. Hier leer ik u verschillende mogelijkheden voor! We gaan werken met een aantal zeer waardevolle ingrediënten uit de natuur en maken hier volop gebruik ook voor de tandpasta die we gaan maken geldt dat deze volledig naar eigen smaak gemaakt kan gaan worden en met veel extra waardevolle verzorgende ingrediënten!

Dag 2 Handzalf, Voetenzalf/kloven & Bodybonbon(masseren)

U leert hoe u zelf een echt verzorgende handzalf kunt maken. Voor de rest van uw leven hoeft u geen ander merk meer uit te proberen! U maakt de zalf en/of de crème met de geur die u lekker vindt!  We maken gebruik van oude kruidenkunst kennis. We gaan dus 2 zalven maken en mag ook een brandzalf of een verkoudheids- /borstbalsem worden. Daarnaast gaan we een bijzondere bodybonbon maken waar we onszelf mee kunnen masseren! Of gewoon kunnen gebruiken als zalf! Deze bodybonbon smelt bij lichaamstemperatuur!

Dag 3 Bodylotion, Bodyboter & Deodorant

Bij deze workshop is er eerst een theoriegedeelte nodig, hierna volgt het zeer interessante en leuke praktijkgedeelte! Ook kunt u kiezen voor het maken van een heerlijke romige bodylotion, eventueel met een beschermingsfactor of met een extra bruinmakende olie erin. Het mag ook een aftersun bodylotion, een rijke bodyboter worden! Deodorant zonder aluminium natuurlijk en er zijn gelukkig verschillende heerlijke natuurlijke mogelijkheden!


Dag 4 Verdiepingstheorie en Gezichtscrème/nachtcrème/-zalf & Reinigingsmelk

U kunt overal allergisch voor zijn, maar door uw cosmetica zelf te leren maken, kunt u op zoek gaan naar de eisen van uw eigen huid. Ook moet u zich realiseren dat er voor cosmetische producten vooral veel geld uitgegeven wordt aan reclame en de verpakking. Daarom kunt u uw geld beter besteden aan het volgen van deze workshop, om zo voor de rest van uw leven uw eigen rijk verzorgende crèmes te kunnen blijven maken!

Dit gedeelte van de workshop is het nodig om veel theorie te bespreken, zodat u leert hoe u uw product kunt afstemmen op uw eigen huidtype.

Vervolg onderwerpen voor verlenging van de opleiding kunnen zijn:

Natuurlijke parfum, Luchtverfrisser, Lippenstift, Zonnebrand, Aftersun, Blauwe plekken zalf, Brandzalf, Gezichtsmasker/-scrub, Douchegel & Bruisballen, Zeep, Schmink enz....

U kunt zich aanmelden via info@kruidenkunst.nl
via een persoonlijk Messengerbericht of via
telefoonnummer 0625273085.

Vorige pagina: Theemengsels maken
Volgende pagina: Cosmetica cursus