Cursussen allerlei

6-04-2019

Natuurlijke Levensstijl met wilde planten!


 

6 zaterdagen in 2019, start op 6 april!

Tijdens deze opleiding leer je hoe je in de verschillende seizoenen op allerlei manieren gebruik kunt maken van de natuur! We gaan veel planten en paddenstoelen bestuderen en het juiste tijdstip om te oogsten. We leren met respect voor onze natuur veel toepassingen en hoe je deze kunt laten integreren in jouw dagelijkse leven! Zelf maak ik al 20 jaar zoveel mogelijk producten zelf en leeft zo natuurlijk mogelijk, daarom zal ik jullie tijdens deze opleiding veel kennis meegeven over deze levensstijl!

* Ik ga jullie leren welke verschillende onderdelen van een plant zoals bloemen, bladeren, zaden, knoppen, bast, wortels en bessen er geoogst kunnen worden. We gaan kennismaken met verschillende bewaartechnieken zoals theemengsels, sappen, confituren, siropen, geleien, azijnen, zouten, maceraten, tincturen en likeuren maken! We gaan aan de hand van wat wij 's ochtends vinden, ‘s middags producten maken!

* We gaan veel leren over de culinaire en gezonde toepassingen van onze eigen natuur en je krijgt een uitgebreid inzicht over de verschillende inhoudsstoffen van planten, waardoor wij ze nog specifieker kunnen gaan gebruiken, ook de EHBO uit de natuur wordt besproken!

*Je krijgt uitgebreid lesmateriaal mee voor thuis zodat jullie aan het eind van de opleiding, een mooi boekwerk hebben met verschillende oogstkalenders en veel recepten!

* Elk maand heeft natuurlijk zijn eigen planten om te oogsten, daarom bekijken wij elke praktijkdag wat er te vinden is om een volwaardige maaltijd te kunnen bereiden.

* Elke zaterdag gaat je volledig geïnspireerd worden door te ontdekken wat de natuur allemaal te bieden heeft en hoe je deze zelf kunt gebruiken. Het geeft een heel andere kijk op wat er om ons heen groeit en bloeit. Vaak wil je nadien ook geen namaak natuurproducten meer of artikelen met allerlei overbodige chemische toevoegingen. Gewoon door het besef dat het niet nodig is en de natuur ons op alle gebieden iets goeds aanreikt.

VOOR WIE?

Voor iedereen die stapje voor stapje meer natuurlijke producten wil introduceren in hun dagelijks bestaan!

* Tijdens deze opleiding leer je waardevolle producten maken die gemakkelijk te verweven zijn in ons eigen dagelijkse leven!

* Er worden allerlei basisbereidingen uit de Herboristenopleiding behandeld, zoals het maken van een tinctuur, hydrolaat of het zelf maken van een maceraatolie, bijvoorbeeld een goudsbloemolie of zalf! En ik zal mijn basisvaardigheden uit de Bushcraftwereld met jullie delen als hier behoefte aan is, denk aan het zelf maken van natuurlijke lijm, touw etc…

* Er zal een heerlijke natuurlijke wereld voor jullie opengaan en je gaat vertrouwd raken met wat de natuur ons allemaal te bieden heeft!

In 2019 starten we op zaterdag 6 april, andere datums zijn 4 & 18 mei, 1 juni, 7 sept en 5 okt.

Deze cursus gaat ook op maandagen georganiseerd worden!
De datums zijn 15 april, 13 mei, 3 juni, 1 juli, 19 aug. en 7 okt.

De opleiding zal plaatsvinden in de omgeving van Spankeren en Zutphen!

Kosten voor de hele cursus à 6 dagen zijn € 450,-
Zaterdagen zijn van 10:30 tot 16:00-17:00.

Eventueel kan er een slaaplocatie tegen meerwaarde worden aangeboden!

Uw kunt zich aanmelden via info@kruidenkunst.nl
Of een persoonlijk bericht via Messenger.

Graag tot horens,
hartelijke groet van mij,
Mirjam Scholten


Vorige pagina: Workshop Natuurljke cadeaus
Volgende pagina: Tuinconsult