Agenda

Natuurlijke cosmetica opleiding start januari 2019


Tijdens deze module van de jaaropleiding leer je over de basis ingrediënten van natuurlijke cosmetica
en hoe je met pure ingrediënten goed verzorgende cosmetica kunt maken.

Duur: 4 zaterdagen

Prijs: €300,- p.p.
Zaterdagen, datums: 26 jan., 23 feb., 9 & 23 maart 2019

Locatie: Spankeren van 10:30 – 16:00-17:00

Niet verzorgd: lunch
Verzorgd: Locatie, materiaal, lesmateriaal en per dag 3 volwaardige natuurlijke cosmetica producten, thee & koffie

Extra informatie
Tijdens deze opleiding leer je over de basis ingrediënten van natuurlijke cosmetica en hoe je met pure ingrediënten een zeer goed verzorgend product kunt maken. We werken met volledig natuurlijke ingrediënten en bij elke les krijg je uitgebreid lesmateriaal mee, zodat je aan het einde van de opleiding een mooi boekwerk hebt vol met handige recepten.

Deze module geeft een heel andere kijk op wat er om ons heen groeit en bloeit. Vaak wil je nadien ook geen namaak natuurproducten meer of artikelen met allerlei overbodige chemische toevoegingen. Gewoon door het besef dat het niet nodig is en de natuur je op alle gebieden iets goeds aanreikt. Elke dag gaat u met 3 volwaardige natuurlijke cosmetica producten naar huis.

Voor wie?
Voor iedereen die stapje voor stapje meer natuurlijke producten wil introduceren in zijn of haar dagelijkse leven. Tijdens deze opleiding leer je waardevolle producten te maken. Ook worden er allerlei basisbereidingen uit de Herboristenopleiding behandeld, zoals het maken van een tinctuur, hydrolaat of het zelf maken van een maceraatolie, bijvoorbeeld een goudsbloemolie of zalf.

Je leert veel over het werken met etherische oliën, natuurlijke smaakstoffen, pigmenten en natuurlijke conservering. Daarnaast heb je voor de toekomst altijd volop keuze uit allerlei natuurlijke zelfgemaakte cadeaus. Je krijgt namelijk veel recepten mee die je vervolgens thuis zelf kan maken.


Het programma

Deze module is compleet te volgen of per lesdag te boeken.

Dag 1 Lippenbalsem, -Gloss & Tandpasta

We gaan een zeer verzorgende lippenbalsem en-gloss maken, eventueel met toevoeging van een persoonlijk kleurtje en smaakje. Daarnaast mag u zelf nog een extra keuze maken uit verschillende  werkzame/verzorgende stoffen. Er zijn namelijk oliën en tincturen die goed kunnen helpen bij een koortslip. Hier leer ik u verschillende mogelijkheden voor! We gaan werken met een aantal zeer waardevolle ingrediënten uit de natuur en maken hier volop gebruik ook voor de tandpasta die we gaan maken geldt dat deze volledig naar eigen smaak gemaakt kan gaan worden en met veel extra waardevolle verzorgende ingrediënten! 

Dag 2 Handzalf, Voetenzalf/kloven & Bodybonbon(masseren)

U leert hoe u zelf een echt verzorgende handzalf kunt maken. Voor de rest van uw leven hoeft u geen ander merk meer uit te proberen! U maakt de zalf en/of de crème met de geur die u lekker vindt!  We maken gebruik van oude kruidenkunst kennis. We gaan dus 2 zalven maken en mag ook een brandzalf of een verkoudheids- /borstbalsem worden. Daarnaast gaan we een bijzondere bodybonbon maken waar we onszelf mee kunnen masseren! Of gewoon kunnen gebruiken als zalf! Deze bodybonbon smelt bij lichaamstemperatuur!

Dag 3 Bodylotion, Bodyboter & Deodorant

Bij deze workshop is er eerst een theoriegedeelte nodig, hierna volgt het zeer interessante en leuke praktijkgedeelte! Ook kunt u kiezen voor het maken van een heerlijke romige bodylotion, eventueel met een beschermingsfactor of met een extra bruinmakende olie erin. Het mag ook een aftersun bodylotion, een rijke bodyboter worden! Deodorant zonder aluminium natuurlijk en er zijn gelukkig verschillende heerlijke natuurlijke mogelijkheden!


Dag 4 Verdiepingstheorie en Gezichtscrème/nachtcrème/-zalf & Reinigingsmelk

U kunt overal allergisch voor zijn, maar door uw cosmetica zelf te leren maken, kunt u op zoek gaan naar de eisen van uw eigen huid. Ook moet u zich realiseren dat er voor cosmetische producten vooral veel geld uitgegeven wordt aan reclame en de verpakking. Daarom kunt u uw geld beter besteden aan het volgen van deze workshop, om zo voor de rest van uw leven uw eigen rijk verzorgende crèmes te kunnen blijven maken!

Dit gedeelte van de workshop is het nodig om veel theorie te bespreken, zodat u leert hoe u uw product kunt afstemmen op uw eigen huidtype. 

Vervolg onderwerpen voor verlenging van de opleiding kunnen zijn:

Natuurlijke parfum, Luchtverfrisser, Lippenstift, Zonnebrand, Aftersun, Blauwe plekken zalf, Brandzalf, Gezichtsmasker/-scrub, Douchegel & Bruisballen, Zeep, Schmink enz....

U kunt zich aanmelden via info@kruidenkunst.nl
via een persoonlijk Messengerbericht of via
telefoonnummer 0625273085.Natuurlijke "Verzorging/Cosmetica"

Gezichtscrème/nachtcrème/-zalf, Reinigingsmelk & gezichtsserum

Zondag 24 maart 2019

Locatie Zutphen van 10:30 – 16:00 -17:00

Eerst is er een theoriegedeelte nodig, waarna het zeer interessante en leuke praktijkgedeelte volgt! Wij werken met volledig natuurlijke ingrediënten en u krijgt uitgebreid lesmateriaal mee! U leert veel over de basisingrediënten van natuurlijke cosmetica en hoe u met pure ingrediënten goed verzorgende natuurcosmetica kunt maken.

Er worden allerlei basisbereidingen uit de Herboristenopleiding behandeld, zoals het maken van een tinctuur, hydrolaat of het zelf maken van een maceraatolie, bijvoorbeeld een goudsbloemolie of -zalf en u leert veel over het werken met etherische oliën, allerlei natuurlijke toevoegingen en natuurlijke conservering.

Investering is €75,- Verzorgd: Locatie, uitgebreid lesmateriaal en 3 volwaardige natuurlijke cosmetica producten, thee & koffie met lekkers! Niet verzorgd: Lunch.

U kunt zich aanmelden via info@kruidenkunst.nl
via een persoonlijk Messengerbericht of via
telefoonnummer 0625273085. 

Natuurlijke Levensstijl met wilde planten!


6 zaterdagen in 2019, start op 6 april! OOk op maandagen wordt deze serie verzorgd! Start op 15 april!

Tijdens deze opleiding leer je hoe je in de verschillende seizoenen op allerlei manieren gebruik kunt maken van de natuur! We gaan veel planten en paddenstoelen bestuderen en het juiste tijdstip om te oogsten. We leren met respect voor onze natuur veel toepassingen en hoe je deze kunt laten integreren in jouw dagelijkse leven! Zelf maak ik al 20 jaar zoveel mogelijk producten zelf en leeft zo natuurlijk mogelijk, daarom zal ik jullie tijdens deze opleiding veel kennis meegeven over deze levensstijl!

* Ik ga jullie leren welke verschillende onderdelen van een plant zoals bloemen, bladeren, zaden, knoppen, bast, wortels en bessen er geoogst kunnen worden. We gaan kennismaken met verschillende bewaartechnieken zoals theemengsels, sappen, confituren, siropen, geleien, azijnen, zouten, maceraten, tincturen en likeuren maken! We gaan aan de hand van wat wij 's ochtends vinden, ‘s middags producten maken!

* We gaan veel leren over de culinaire en gezonde toepassingen van onze eigen natuur en je krijgt een uitgebreid inzicht over de verschillende inhoudsstoffen van planten, waardoor wij ze nog specifieker kunnen gaan gebruiken, ook de EHBO uit de natuur wordt besproken!

*Je krijgt uitgebreid lesmateriaal mee voor thuis zodat jullie aan het eind van de opleiding, een mooi boekwerk hebben met verschillende oogstkalenders en veel recepten!

* Elk maand heeft natuurlijk zijn eigen planten om te oogsten, daarom bekijken wij elke praktijkdag wat er te vinden is om een volwaardige maaltijd te kunnen bereiden.

* Elke zaterdag gaat je volledig geïnspireerd worden door te ontdekken wat de natuur allemaal te bieden heeft en hoe je deze zelf kunt gebruiken. Het geeft een heel andere kijk op wat er om ons heen groeit en bloeit. Vaak wil je nadien ook geen namaak natuurproducten meer of artikelen met allerlei overbodige chemische toevoegingen. Gewoon door het besef dat het niet nodig is en de natuur ons op alle gebieden iets goeds aanreikt.

VOOR WIE?

Voor iedereen die stapje voor stapje meer natuurlijke producten wil introduceren in hun dagelijks bestaan!

* Tijdens deze opleiding leer je waardevolle producten maken die gemakkelijk te verweven zijn in ons eigen dagelijkse leven!

* Er worden allerlei basisbereidingen uit de Herboristenopleiding behandeld, zoals het maken van een tinctuur, hydrolaat of het zelf maken van een maceraatolie, bijvoorbeeld een goudsbloemolie of zalf! En ik zal mijn basisvaardigheden uit de Bushcraftwereld met jullie delen als hier behoefte aan is, denk aan het zelf maken van natuurlijke lijm, touw etc…

* Er zal een heerlijke natuurlijke wereld voor jullie opengaan en je gaat vertrouwd raken met wat de natuur ons allemaal te bieden heeft!

De opleiding zal plaatsvinden in de omgeving van Zutphen en Spankeren!

Kosten voor de hele cursus à 6 dagen zijn € 450,-
Zaterdagen zijn van 10:30 tot 16:00-17:00.

Serie start op 6 april, andere datums zijn 4 & 18 mei, 1 juni, 7 sept en 5 okt.

Deze cursus gaat ook op maandagen georganiseerd worden!

De datums zijn 15 april, 13 mei, 3 juni, 1 juli, 19 aug. en 7 okt.

Eventueel kan er een slaaplocatie tegen meerwaarde worden aangeboden!

Uw kunt zich aanmelden via info@kruidenkunst.nl
Of een persoonlijk bericht via Messenger.

Graag tot horens,
hartelijke groet van mij,
Mirjam Scholten

 

EHBO uit de natuur, 25 augustus 2019

De natuur biedt ons alles wat wij nodig hebben! In deze Natuurlijke EHBO workshop leer ik jullie hoe wij planten uit onze Nederlandse natuur kunnen gebruiken bij veel voorkomende kwalen en zoveel mogelijk uit eigen praktijkervaring! Bijv. welke planten bloedstelpend zijn en welke planten er gebruikt kunnen worden bij brandwonden of zonnebrand. Ik leer jullie een eigen huisapotheek aanleggen d.m.v. verschillende bewaartechnieken en toepassingsmethoden! We gaan op zoek naar planten die we kunnen verwerken tot een middel voor in onze reisapotheek/ huisapotheek en jullie krijgen een uitgebreid naslagwerk voor thuis mee! Deze staat vol met handige informatie over de werking van planten.
Duur: Van 10:30 tot 17:00
Prijs: € 85,- p.p.
Datum: zondag 25 augustus
Locatie: Spankeren
Niet verzorgd: Lunch
Verzorgd: Locatie, materiaal, reader, koffie en thee met lekkers
Aanmelden kan via info@kruidenkunst.nl
of via telefoonnummer 0625273085

 

 

 Vorige pagina: Fotoalbum
Volgende pagina: Contact